Annonce

Annonce

Flag uden for EU-parlamentsbygningen

De nye økologiregler, der bl.a. skal gøre det lettere for små landbrug at omlægge til økologi, bliver sandsynligvis udskudt med ét år. Foto: Colourbox

EU udskyder med stor sandsynlighed nye økologiregler

Det var planen, at en ny økologilovgivning skulle træde i kraft om fire måneder, men nu er der lagt op til at udskyde lovgivningen med et år.

EU's nye økologilovgivning træder efter alt at dømme først i kraft et år senere end oprindeligt planlagt.

Det var hensigten, at lovgivningen skulle træde i kraft 1. januar 2021, men nu foreslår Europa-Kommissionen, at den udskydes med ét år med start 1. januar 2022.

Flere parter foreslog udskydelsen allerede inden sommer, fordi kompleksiteten har vist sig at være for stor til, at man kan nå at færdiggøre arbejdet. Processen blev yderligere forhalet af corona-pandemien. Det forventes, at både parlamentet og de enkelte medlemslande vil bakke op om den foreslåede dato. Også den økologiske sammenslutning Ifoam bakker op om en udskydelse.

"Udskydelsen sikrer en mere smidig omstilling for landbrug, virksomheder, kontroltilsyn og myndigheder, hvilket gør det muligt for dem at tilpasse sig ændringerne på hensigtsmæssig vis og lave de nødvendige forberedelser," siger Jan Plagge, præsident for Ifoam Organic Europe, til organic-market.info.

Han opfordrer til, at forslaget vedtages hurtigst muligt.

De nye regler skal bl.a. sikre, at kontrolsystemet styrkes, at det bliver nemmere for mindre landbrug at omlægge til økologi, at økologi importeret uden for EU skal efterleve EU's krav, og at flere produkter kan markedsføres som økologiske.

Flere artikler fra samme sektion

EU-kommissær vil ikke ændre antibiotikaregler

EU vil ikke ændre eller dispensere for reglerne om veterinære lægemidler trods dansk bekymring for stigende antibiotikaforbrug. Det viser en aktindsigt, som Maskinbladet har fået.

09-08-2022 2 minutter EU

Miljøstyrelsen giver dispensation til brugen af endnu et forbudt pesticid

Danske landmænd må i en periode i år bruge pesticidet pyraflufen-ethyl i kartofler, selv om det ikke er godkendt. Miljøstyrelsen har nemlig endnu en gang givet dispensation til brug af et ellers forbudt pesticid.

12-07-2022 3 minutter Pesticider

Dyrevelfærd i økologien: Der er fortsat plads til forbedring

Økologisk Landsforening har talt varmt for at sende dyr ud på græs og give dem rum til at udleve en mere naturlig adfærd. Udelivet rummer dog også farer for dyrene.

05-07-2022 9 minutter Dyrevelfærd